Széchenyi Duó alkotói pályázat

Széchenyi Duó alkotói pályázat

 

Az 5G és digitalizáció felhasználásának újszerű megközelítése.

 

A Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja és Menedzsment Campus Kompetencia Központja „Széchenyi Duó” címmel alkotói pályázatot hirdet, amelyre Oktató(k) – Hallgató(k) páros, együttes alkotásaira irányuló pályaművekkel lehet nevezni. A pályázat célja, hogy anyagi támogatást nyújtsunk egy-egy üzleti ötlet „prototípusának” elkészítésére.

 

Az infokommunikációs szektor – ezen belül is a mobilhálózatok ugrásszerű fejlődése – újabb lehetőséget teremt, hogy mindennapi életünket, munkánkat, tanulásunkat segítse, az üzleti szereplők számára pedig új termékek, szolgáltatások és egyben új üzleti modellek kidolgozására nyissa meg az utat.

 

Az új 5G technológia révén

 • számottevően megnő a hálózatok adatátviteli képessége: ez azt jelenti, hogy elérheti az akár 20 Gb/s letöltési és 10 Gb/s feltöltési sebességet,
 • jelentősen, 1ms közelébe csökken a jelátvitel késleltetési ideje, amely olyan felhasználásoknál kritikus, melyek közel valós idejű adatkommunikációt igényelnek,
 • a hálózatra csatlakoztatható eszközök száma (pl. szenzorok) sokszorosára nőhet, akár négyzetkilométerenként 1 millió eszköz csatlakozása válhat lehetővé,
 • akár 500 km/h-s sebesség mellett is képes a hálózati kapcsolat stabil fenntartására (a 4G 150–200 km/h-s képességével szemben).

 

A feladat

 

Az új mobiltechnológia és a digitalizáció az életünk bármely területén megjelenhet, olyan feladatokat oldhatunk meg vele, amelyre korábban gondolni sem mertünk. Várjuk az olyan ötleteket, prototípus javaslatokat, applikáció terveket, amely létező igényekre reagáló innovatív megoldásokat, felismeréseket tartalmaznak.

Maximum 3 oldalon foglald össze (doc és ppt formátumban) a fontosabb információkat (bemutatkozás, az ötlet ismertetése, célja, célcsoportja, a megvalósítás folyamata, eszközei, az esetleges kutatás, kommunikációs terv, stb.)! Pályamunkádnak tartalmaznia kell az ötletet bemutató folyamatábrát is.

Fontos, hogy a kidolgozott alkotásod újszerű, érdekfeszítő, saját alkotás legyen! (Vedd figyelembe a szerzői jogokat, a más művek felhasználására vonatkozó szabályokat!)

 

A pályázat értékelésénél előnyt jelent, ha az ötletben van piaci potenciál, például vonzó lehet egy kockázati tőke befektető számára, egy startup indítás során, vagy a Digitális Fejlesztési Központ által később meghirdetésre kerülő, hasonló témájú pályázatokra beadott projektek alapjául szolgálhat.

 

Kik pályázhatnak?

 

Maximum négyfős csapatba szerveződve pályázhatnak a Széchenyi István Egyetem nappali és levelező tagozatú hallgatói és oktatói. A pályázat beadásának feltétele, hogy a pályaművön minimum egy hallgató és egy oktató párosként dolgozzon, így a pályázatot is együttesen adják be.

Mit lehet nyerni?

 

A pályázat összdíjazása bruttó 426.000, ami személyi juttatásként kerül kifizetésre a hatályos adószabályok szerint.

A pályamunkák díjazása az alábbiak szerint:

 

 1. díj: bruttó 213.000 Ft-os személyi juttatás a csapatnak
 2. díj: bruttó 142.000 Ft-os személyi juttatás a csapatnak

III. díj: bruttó 71.000 Ft-os személyi juttatás a csapatnak

A díjat a pályázatban megfogalmazott ötlet kivitelezésére kell fordítani!

Hogyan kell jelentkezni?

 

A pályázati dokumentációt 1 nyomtatott és 1 elektronikus példányban (e-mail-ben) 2021.11.15. 12:00 óráig beérkezően kell eljuttatni a Menedzsment Campus 111-113-as irodájába és e-mail-ben a kecskes.petra@sze.hu címre.

Pályázati dokumentáció

 • Pályázati adatlap
 • Pályázók önéletrajza
 • Ötletet bemutató vázlat (max. 3 oldal)

Határidők

 1. november 15. jelentkezési határidő
 2. december 3. kick-off rendezvény, fogadóóra
 3. december 10.             döntés, eredményhirdetés
 4. január 1-től 2022. március 31-ig projekt megvalósítási időszak
 5. február közepe köztes beszámoló
 6. március vége             pályázat lezárása, prototípus bemutatása

 

Kik döntenek?

 

A pályázatokat formai ellenőrzés után egységes bírálati szempontok szerint értékel az Egyetem által felkért 3 fős szakértői zsűri. A döntésről írásban értesítjük a pályázatban részt vett csapatokat.

Hogyan tovább?

 

A nyertes csapatoknak a pályázat kihirdetését követően 3 hónap áll rendelkezésre, hogy a pályázatban foglaltakat megvalósítsák. A projekt zárásaként a 3 hónap leteltével az elkészült a beszámolót, valamint a deszkamodellt kell bemutatni a Digitális Fejlesztési Központ által felkért szakértőknek.

A 3 hónap alatt a díjazott csapatok vállalják, hogy egy írásbeli beszámolót nyújtanak be a Digitális Fejlesztési Központnak, amelyben bemutatják munkájuk menetét, hogy a Menedzsment Campus Kompetencia Központja által szervezett pitch-elésen részt vesznek, továbbá, hogy a 3 hónap leteltével szóbeli beszámoló keretében ismertetik munkájuk eredményét a bírálóknak.

A díjazás menete: Az első kifizetésre 2022. februárjában a köztes beszámolót követően kerül sor, a legjobbnak ítélt első három csapat bruttó 71.000 Ft díjazást kap ekkor. A végkifizetésre a projektzárást követően kerül sor, a végleges sorrend felállítását követően, melynek keretében az I. és II. díjazott az első és második helyezésért járó díjazás különbözetét kapja meg.

 

Egyéb tudnivalók

 

A pályázati dokumentáció letölthető a Széchenyi István Egyetem honlapjáról és a Menedzsment Campus Kompetencia Központ honlapjáról.

Menedzsment Campus Kompetencia Központ címe: Széchenyi István Egyetem, 9026 Győr, Egyetem tér 1.

Honlap elérhetősége: https://mc.sze.hu/sze-duo/5g

A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel forduljon Dr. Kecskés Petrához.

            E-mail: kecskes.petra@sze.hu

            Tel: 06/20-621 8992

Távközlési Tanszék

Kép és videó

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Távközlési Tanszék Eseménynaptára

Vizsgaidőszak kezdete 2022. május 16.
Szenátusi Ülés 2022. május 30. 14:00 - 16:00
Szenátusi Ülés 2022. június 27. 14:00 - 16:00